Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Év:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

Nyári gumi - toplista

adac 2012 kozepHetek kérdése, és véget ér a nyári meleg, és lassan megérkezik az őszi idő. A korán ébredő autótulajdonosok egy része ilyenkor már elkezdi nyomozni, hogy milyen téligumit vegyen az autójára. Bár a téli gumi készleteket a kereskedők még nem is tölthették fel, hiszen a gyártók ugyan az idei évre szánt mennyiség nagy részét legyártották, de le még nem szállították. A kérdés akkor is ott motoszkál a vásárlókban, hogy idén milyen gumit vegyek az autóra, mi éri meg igazán?
Az idei télre ugyan még az ADAC sem készítette el a szokásos átfogó téli gumi tesztjét, a tavalyi és korábbi évek tapasztalataira alapozva, azért az ember nagyjából tudja, hogy milyen gyártók, milyen kategóriájú abroncsaihoz kell nyúlnia azoknak, akik minőségi gumiabroncsot szeretnének az autójukon látni. A tavalyi ADAC téli gumi tesztről itt olvashat részletesen, ahol lefordítottuk és kielemeztük önöknek az eredményeket.


Alapvetően elmondható, hogy a nevesebb, prémium, vagy középkategóriás gyártók abroncsai lehetnek azok idén is, amelyek biztos minőséget, jó futásteljesítményt, és kellemes vezetési élményt biztosítanak. A tavalyi és korábbi évek tapasztalatai alapján, többek között jó választás lehet a Michelin gyár Alpin sorozata, a Continental ContiWinterContact családja, a Pirelli Snowcontrol abroncsai, és a Dunlop Wintersport típusa is a prémium márkákra vágyók számára, de a Goodyear UltraGrip abroncsairól se feledkezzünk meg.
Közép kategóriában évről-évre kiemelkedő eredményeket ér el a Nokian, az olcsóbb abroncsok között pedig kiemelkedik a Barum Polaris családja, a Sava Eskimo, de ne felejtkezzünk el az egyre jobb Hankook abroncsokról sem.
Aki biztosra akar menni, annak még várni kell, amíg az ADAC teszterei idén elvégzik szokásos téli gumi tesztjüket, de aki elmúlt évek tapasztalataira hagyatkozik, az sem fog csalódni az általunk javasolt abroncsok tekintetében, hiszen ami tavaly kiváló volt, az idén sem lesz kevésbé jó.