Nyári gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-347-0293   

 
Márka:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

 
klimatoltes.jpg

Tisztítás és fertőtlenítés 
(Gombátlanítás ózon generátorral)     3900 Ft

Autó klíma  töltés munkadíj  : 5000.- Ft

Hűtőközeg R134a: 10 Ft/gramm.  Egy átlagos személyautóba 500-750 gramm hűtőközeg szükséges.

Autó klíma kompresszor olaj: 1500 Ft/ teljes töltés.

UV szivárgás jelölő festék: 1500 Ft/ teljes vagy rátöltés.

Nyomáspróba: 2000 Ft. (Száraz Nitrogénnel)

 

Klímatöltés - Klímaszerviz

Mielőtt megkezdjük a klímatöltést fontos megtudni, hogy miért nem működik normálisan az autó klímabezendezése. Amennyiben a klímaberendezés által előállított levegő nem elég hideg,  nagyon valószínű, hogy a rendszerből valamennyi gáz elillantaz idő múlásával. Ez esetben gázrátöltéssel a gyári értékre állítjuk vissza a hûtõgáz mennyiségét. Amennyiben a rendszer semmilyen mértékben nem hût, akkor valószínû, hogy egyáltalán nincs gáz a rendszerben.

A rendszer vizsgálata nitrogénes nyomáspróbával kezdõdik, melynek segítségével megállapítható, hogy a rendszer valahol engedi-e a gázt, ez nagyobb rés esetében hallható is, kisebb szivárgásnál a nyomás csökkenésével állapítható meg a gázveszteség.

Az egészen lassú gázszivárgás megállapítására jelzőfestéket alkalmazunk, mely festéket a gázzal együtt juttatunk a rendszerbe. A festék segítségével egy-két nap múlva pontosan megállapítható a szivárgás helye. A festék speciális, csak UV fény mellett látható.
Szivárgás jelzõ spray-vel ellenõrizhetõ a tömítések megfelelõ zárása.
Amennyiben a klíma mûködik és szivárgás nem áll fenn, az elõírt gázmennyiség és olajmennyiség kerül betöltésre. A nem megfelelõ mennyiségû gáz a klímaberendezés nem megfelelõ mûködését, meghibásodását okozhatja.
A feltöltés befejeztével, a befújt levegõ hõmérsékletével ellenõrizhetõ, hogy a berendezés mûködése megfelelõ-e.

Antibakteriális kezelés, fertõtlenítés

Az autóklímát nem csak a nyári idõszakban érdemes használni. Évszaktól függetlenül idõnként be kell kapcsolni a klímát, hogy a gáz és az olaj megfelelõen körbejárhassa a rendszert.
A klímaberendezést érdemes minden tavasszal fertõtleníteni. A fertõtlenítés a baktériumok és a kellemetlen szagok megszüntetése érdekében szükséges.
A fertõtlenítés két lépcsõben történik. Elsõ lépés leállított klíma és motor mellett a szellõzõjáratok kitisztítása speciális habbal. A habot minden szellõzõjáratba egész mélyrõl indulva a szellõzõrácsig befújjuk. A hab megdagad, teljes felületén hozzátapad a szellõzõjáratok belsõ felületéhez. 15-20 perc múlva a hab összeesik és a rendszer beindítása után a gépkocsi alján, a kondenzvízzel együtt távozik.
Második lépésben egy aeroszolos módszerrel és a belsõ levegõkeringetés segítségével átforgatjuk az illatos aeroszolt a rendszeren.
Ezzel a kétlépcsõs módszerrel a klíma baktériumoktól és kellemetlen szagoktól mentes.

 

A fent leírt mûveleteket, korszerû, biztonságos berendezésekkel végezzük. A klímatöltést minden esetben erre felkészült szakember végzi.


Klímatöltés, autóklíma, klímaszervíz, UV festés, antibateriális kezelés, klímatölltés Budapesten