Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Év:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

 Klímatöltés árlista 2018

klimatoltesKlíma teljes töltés

 

1.Műszeres vizsgálat / bemérés 2000.-

2.Munkadíj 5000.-

3.Nyomáspróba 2000.-

4.Hűtőközeg töltés ( R134a) 25Ft/gr

Egy átlagos autó töltetmennyisége 550-750gr

5.Kompresszor olaj 1500.-

6.UV festék 1500.-

Ha szivárog a rendszer és festeni kell a hiba feltárásához.

 

Klíma rátöltés ( ha hűt , de nem elég hideg)

 

1.Munkadíj 5000.-

2.Hűtőközeg töltés ( R134a) 25Ft/gr

Egyéb:

O gyűrű 1000.-

O gyűrű csere munkadíj 7500.-/óra

Szeleptű 1500.-

Szeleptű csere munkadíj 7500.-/óra

 

Klímatöltés - Klímaszerviz

Mielőtt megkezdjük a klímatöltést fontos megtudni, hogy miért nem működik normálisan az autó klímabezendezése. Amennyiben a klímaberendezés által előállított levegő nem elég hideg,  nagyon valószínű, hogy a rendszerből valamennyi gáz elillantaz idő múlásával. Ez esetben gázrátöltéssel a gyári értékre állítjuk vissza a hûtõgáz mennyiségét. Amennyiben a rendszer semmilyen mértékben nem hût, akkor valószínû, hogy egyáltalán nincs gáz a rendszerben.

A rendszer vizsgálata nitrogénes nyomáspróbával kezdõdik, melynek segítségével megállapítható, hogy a rendszer valahol engedi-e a gázt, ez nagyobb rés esetében hallható is, kisebb szivárgásnál a nyomás csökkenésével állapítható meg a gázveszteség.

Az egészen lassú gázszivárgás megállapítására jelzőfestéket alkalmazunk, mely festéket a gázzal együtt juttatunk a rendszerbe. A festék segítségével egy-két nap múlva pontosan megállapítható a szivárgás helye. A festék speciális, csak UV fény mellett látható.
Szivárgás jelzõ spray-vel ellenõrizhetõ a tömítések megfelelõ zárása.
Amennyiben a klíma mûködik és szivárgás nem áll fenn, az elõírt gázmennyiség és olajmennyiség kerül betöltésre. A nem megfelelõ mennyiségû gáz a klímaberendezés nem megfelelõ mûködését, meghibásodását okozhatja.
A feltöltés befejeztével, a befújt levegõ hõmérsékletével ellenõrizhetõ, hogy a berendezés mûködése megfelelõ-e.

Antibakteriális kezelés, fertõtlenítés

Az autóklímát nem csak a nyári idõszakban érdemes használni. Évszaktól függetlenül idõnként be kell kapcsolni a klímát, hogy a gáz és az olaj megfelelõen körbejárhassa a rendszert.
A klímaberendezést érdemes minden tavasszal fertõtleníteni. A fertõtlenítés a baktériumok és a kellemetlen szagok megszüntetése érdekében szükséges.
A fertõtlenítés két lépcsõben történik. Elsõ lépés leállított klíma és motor mellett a szellõzõjáratok kitisztítása speciális habbal. A habot minden szellõzõjáratba egész mélyrõl indulva a szellõzõrácsig befújjuk. A hab megdagad, teljes felületén hozzátapad a szellõzõjáratok belsõ felületéhez. 15-20 perc múlva a hab összeesik és a rendszer beindítása után a gépkocsi alján, a kondenzvízzel együtt távozik. 
Második lépésben egy aeroszolos módszerrel és a belsõ levegõkeringetés segítségével átforgatjuk az illatos aeroszolt a rendszeren.
Ezzel a kétlépcsõs módszerrel a klíma baktériumoktól és kellemetlen szagoktól mentes.

A fent leírt mûveleteket, korszerû, biztonságos berendezésekkel végezzük. A klímatöltést minden esetben erre felkészült szakember végzi.

 

Klímatöltés, autóklíma, klímaszervíz, UV festés, antibateriális kezelés, klímatölltés Budapesten