Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Év:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

Nyári gumi - toplista

 

 gumigyarElnézést a facebook kompatibilis clickbait jellegű bevezető miatt, vicces kedvünkben voltunk ma, viszont mi csak igazat fogunk leírni!

Egyre többször találkozunk olyan esetekkel amikor valaki ragaszkodik s friss, szinte még meleg gumiabroncshoz, mintha egy gyorsétteremben kérné a műanyag hamburgerét. Ezt a témát fogjuk kicsit körüljárni ma, és eláruljuk, hogy mi is az igazság!  Mi lesz most a tavalyi, vagy tavalyelőtti gumikkal?

Sok magát értelmesnek gondoló tudatos vásárló jön be hozzánk úgy, hogy neki csak olyan gumi jó amit maximum két héttel előtt gyártottak Japánban! Neki ne adjuk régi elavult gumit! Hogy képzeljük, hogy 3 hónapos gumi, vagy esetleg tavaly gyártott selejtet akarunk rásózni!

Néhány „szakértői” weboldal megpróbálja az emberek fejébe besulykolni, hogy csak az a gumi a jó, ami aznap reggel gördül le a gyártósorról, amikor a futár csenget vele a kedves megrendelőnél!

 No de mi a szörnyű valóság? Milyen titok lappang itt? Ki veri át a vásárlót?

 Most lerántjuk a leplet ami a valóságot takarta eddig!

 A gumi nem tej! Nem romlik meg 2-3 nap alatt ha hűtés nélkül hagyod!

De a gumi nem örök életű valóban, ezért ne vegyél 15 éves abroncsot! Sőt 10 éves abroncsot se! Ugyanis kb. 10 év a gumi várható élettartama, ezután már vélhetően nem viselkedik olyan jól mint új korában, de az igazság, hogy még nem láttunk 10 éve gyártott új gumit.

 A tanácsunk!

 Ne vegyél 7 évnél idősebb gumit! Ha ezt betartod, nem lesz bajod, nem esik ki az autó kereke alólad!

 Ha tavalyi gumit kapsz valahol, ami új, akkor semmi, de semmi okod rá, hogy bármilyen okból ne fogadd el! Mondom ezt úgy, hogy 95%-ban csak idei gyártású gumik szoktak nálunk megfordulni.

 Gondolkodjunk! 10 évig gumi a gumi! Ha veszel egy tévét, mobiltelefont, vagy vinyót a pc-be otthon, akkor megnézed, hogy mikor gyártották, és ha nem azon a héten akkor visszadobod?

 Van egy rossz hírünk! A műszaki cikkek előbb mennek tönkre, és előbb avulnak el, mint az autógumi! Ha veszel egy vinyót vagy VGA kártyát nézd meg a gyártás idejét, de ne lepődj meg ha két vagy három éve gyártották!

 Az autóguminak semmi, de semmi baja, ha 2 évig állt a polcon!

regiszemet

 

Még egy titkot elárulunk! Általában a szezon kezdete előtt hónapokkal meg venni a készletet, hogy amikor kell akkor ott lehessen a polcon. Ha legyártanak egy adag abroncsot pl. Japánban és az első szállítmánnyal útnak indítják Európába, majd a viszonteladói hálózaton keresztül eljut a kereskedőhöz akitől megveszed, általában eltelt 3 azaz három hónap! Ennek a fényében tessék verni az asztalt annál a szemét kereskedőnél, aki rád akarja sózni a régi szemetét!

És az utolsó dolog! Bármennyit vesz az ember, mindig lesz olyan, ami elfogy, ami nem is volt, ami ritkaság, és meg kell rendelni egy nagykerből. Ebben az esetben még csak nem is tudjuk, hogy milyen gumit kapunk! Még az a szentségtörés is megeshet, hogy tavaly gyártották! Óhh jajj! Gyalázat!

 A motorgumik esetében még rosszabb a helyzet. Ugyanis vannak olyan abroncsok, amiből nagyon kevésre van igény. Ezekből van, hogy egy évben egyszer gyárt a gyártó. Ez esetben hiába veri az asztalt a kedves vevő. A világon nincs újabb gyártású, akkor sem ha fejre áll!

 A leírtak fényében talán néhány ember fejében sikerül más megvilágításba helyezni a gumik életkorához kapcsolódó mítoszok egyikét.

gumikakas