Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Év:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

Dunlop

dunlop_logo9

A Dunlop a világ egyik vezetõ gyártója, fejlesztõje és értékesítõje a motorkerékpár, személyautó, és teherabroncsoknak.

Egyszerű ötletek változtatják meg a világot. 1888-ban mindössze kisfia triciklijét szerette volna kényelmesebbé tenni az az állatorvos, akinek nevét ma is viseli a világ egyik vezetõ gumiabroncsgyártója.

John Boyd Dunlop a tricikli tömör gumi kerekeit locsolótömlõbõl kialakított kezdetleges gumiabroncsokra cserélte, nem is sejtve, hogy ezzel innovatív ötletek, világrekordok, autó- és motorverseny-gyõzelmek hosszú sorát nyitja meg.

A Dunlop kitûnõ hírnévnek örvend a nagy teljesítményû autók és a morotkerékpár tulajdonosok körében. Kiterjedt verseny tapasztalatainak és meggyõzõ sikereinek köszönhetõen számos innovatív abroncsot mutatott be az évek során. Mindig a vezetés élményének a maximalizálása volt a célja, így a Dunlop minden motorkerékpár és autó vezetõjének a legújabb technológiájú abroncsot tud kínálni. A Dunlop Touch Technology a cég termékfejlesztési filozófiájának kifejezõdése. A Dunlop abroncsok segítenek a söfõrnek az út teljesebb érzékelésében, így a vezetõ jobban uralja jármûvét és jobban átéli a vezetés örömét.

A Dunlop a világ egyiki legjelentõsebb nagy teljesítményû (HP és UHP) abroncs gyártója, termékeit szinte az összes híres autógyár kínálja gyári elsõszerelésként: Alfa Romeo, Audi, AMG, Aston Martin, BMW, Honda, Jaguar, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel/Vauxhall, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Seat, Skoda, Toyota és Volkswagen. A Dunlop motorkerékpár abroncsok is szerepelnek a legelismertebb gyártók gyári elsõszereléseként : Aprilia, Benelli, BMW, Buell, Derbi, Ducati, Harley Davidson, Honda, HRD, Husaberg, Husqvarna, Kawasaki, KTM, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Suzuki, Vertemati, Yamaha.

A Dunlop több mint 130 fajta teherabroncsot kínál nehéz teherautók, buszok és egyéb tehergépjármûvek számára.Dunlop versenygumikSzámos ismert tehergépjármû gyártó Dunlop abroncsokkal kínálja jármûveit mint pl.: Volvo, Renault, Scania, DAF, MAN, Daimler Chrysler és Iveco. A TruckForce szerviz hálózat, a ServiceLine 24h gyorssegély és a FleetOnline Solutions Internet management rendszer segítségével a Dunlop komplett csomagot kínál a teherautó flották számára.

A Dunlop története jelentõs találmányokban gazdag, melyek mindegyike a vezetés élményének javítására irányult. Az aquaplaning (vízen csúszás) jelenségének felfedezése, a defekttûrõ gumiabroncs feltalálása, a sportosságot, biztonságot és alacsony zajszintet egyszerre biztosító 3S-technológia emelkedik ki leginkább ebbõl a több mint egy évszázados szériából, de a Dunlop ezeken túl is számos sikert tud felmutatni az elmúlt 120 év eredményei közül:

• 1902 – a Párizs – Bécs futam megnyerésével a Dunlop ráérez az autóversenyzés ízére 
Az 1902-es versenygyõzelem bevezette a Dunlopot az autóversenyzés gyõztesei közé. Az 1920-as években a Dunlop már 300 km/órát meghaladó sebességre is gyártott gumiabroncsokat.
• 1923 – a Dunlop elsõ Grand Prix gyõzelme
• 1924 – a Dunlop elsõ gyõzelme Le Mans-ban a Bentley-vel. 
Ez a két név uralta az évtized sportéletét: 1927 és 1930 között mind a 4 évben megnyerték a le mans-i versenyt.
• 1927 – a Dunlop elsõ szárazföldi sebességrekordja 
1927-ben Henry Segrave a Dunlop gumiabroncsai segítségével 372 km/órás szárazföldi sebességrekordot állított fel.
• 1935 – újabb sebességrekord
Sir Malcolm Campbell és a „Bluebird” 1935-ben újabb rekordot állított fel Dunlop gumiabroncsoknak köszönhetõen. 
• 1938 – a Railton Mobil Special és a Dunlop gumiabroncsok 
A Reid Railton által tervezett Railton Mobil Special Dunlop gumikon megdöntötte a szárazföldi sebességrekordot.
• 1947 – a Dunlop abroncsai elsõként 600 km/h felett. 
Ezúttal John Cobb írt történelmet a Railton Mobil Special-lel, amikor a világon elõször átlépte az óránkénti 500 mérföldes sebességet. A 634 km/órás rekord 25 évig megdöntetlen maradt.
• 1950-es évek – a Dunlop 66 Forma-1 futamgyõzelme 
Az autóversenyzés aranykorában a Dunlop nyolc világbajnokot segített összesen 66 futamgyõzelemhez.
• 1964 – a Dunlop találmánya védelmet nyújt az aquaplaning ellen 
Tom French, a Dunlop technikusa áttörést jelentõ szabadalmat jegyeztetett be. Az SP 41 jelzésû radiál abroncs mintázatában apró vájatok voltak, amelyek „felszívták”, majd késõbb kicsapták a vizet az útról, ezáltal csökkentve az aquaplaning, azaz a vízen csúszás veszélyét.
• 1972 – a Dunlop kifejleszti az elsõ 60-as sorozatú acélöves abroncsot
• 1973 – a világ elsõ defekttûrõ gumiabroncsa 
A Dunlop megalkotja a Denovo abroncsot, mely a világon elsõként defekt esetén is biztonságos vezetést tesz lehetõvé. 
• 1994 – a Dunlop ultrakönnyû öves szerkezetû abroncsa 
A Dunlop újabb fejlesztése mintegy 12 kilóval csökkentette az autók tömegét. Ugyanebben az évben jelent meg a pótkereket kiváltó IMS rendszer (Instant Mobility System), mely defekt esetén speciális tömítõanyaggal zárja el a keletkezõ rést. 
• 2002 – a Dunlop századszor nyeri meg sorozatban a Moto GP-t a 250 köbcentis kategóriában 
Az eddig megrendezett 2321 GP futam több, mint felét és 105 világbajnoki címet nyertek a versenyzõk Dunlop gumikkal.
• 2008: Le Mans – 85 év Dunlop fölény 
A le mans-i, a világ legrégebbi, legnehezebb és leghosszabb futama. A 24 órás versenyek történetében 71 alkalomból 34-szer a gyõztes Dunlop gumiabroncsokon futott – ezzel a Dunlop a legsikeresebb abroncsgyártó a le mans-i versenyben.

Dunlop gumiabroncsok1984-ban került sor a Dunlop európai és egyesült államokbeli mûködésének összevonására a japán céggel, a Sumitomo csoport égisze alatt. 1999-ben a Sumitomo és a Goodyear Tire & Rubber Company létrehozott egy globális szövetséget, és így a világ legnagyobb abroncs gyártójává vált. A Dunlop Európában a vegyes vállalat részeként dolgozik hat másik vállalattal együtt, a Goodyear Dunlop Tires B.V. felügyelete alatt.

Technikusaink és mérnökeink, Európában, USA-ban és Japánban közös erõfeszítéssel törekszenek arra, hogy a három kontinensen található gyárak minél nagyobb teljesítményû abroncsokat gyárthassanak. A Dunlop márka ereje a folyamatos fejlesztésben rejlik, melynek végsõ célja egy teljesebb vezetési élmény elérése, minden sofõr számára 
Motorsport, K+F, Innováció, Teszteredmények, OE, tuning, 4x4, és UHP.

A Dunlop története gazdag a minden sofõr számára fontos felfedezésekben: Ha csak az aquaplaning felfedezésére, a defekttûrõ abroncsokra, vagy a 3S-technológuára gondolunk a Dunlop büszke arra, hogy az elmúlt 100 évben sok újítással járult hozzá a mindennapi közlekedés jobbá, biztonságosabbá és élvezhetõbbé tételéhez.