Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Év:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

A gumiabroncsok biztonsági gázzal való töltésének elõnyei

A gumiabroncsok felfújására általánosan alkalmazott levegõ 21 % oxigént, valamint 78 % nitrogént tartalmaz. A levegõ gázai a köpenyen (teljesen sértetlen köpenyen is) átdiffundálnak, megszöknek. Ez a folyamat az oxigén esetén lényegesen gyorsabb, mint a Secur Pneus gáz esetén. Így a Secur Pneus gázzal töltött gumi hosszabb ideig képes a beállított nyomást megtartani.
 
- Hosszabb gumi élettartam: 
A gumiba bediffundáló oxigén kémiai reakcióba lép a gumi anyagával, ami a gumi rugalmasságának csökkenéséhez vezet. Ez megnöveli a kopást, s csökkenti a gumi élettartamát.
 
- Abroncs elöregedése:
A sûrített levegõ minden esetben jelentõs mennyiségû vízgõzt tartalmaz. Meleg, párás nyári napokon a víz mennyisége kondenzációhoz is vezethet. A köpenyen belüli térben a (különösen, ha a gumi felmelegedett) korrózió léphet fel. Ezzel szemben a Secur Pneus gáz száraz (emiatt használják pl. érzékeny elektronikai eszközök tárolására is) és ezen gáz töltése esetén korrózió nem léphet fel.
 
- Kisebb felmelegedés:  
A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, a Secur Pneus gázzal töltött gumiabroncsok 10-20 %-al kevésbé melegednek fel, mint a levegõvel töltött abroncsok. Ezáltal a gumiabroncson keletkezõ repedések 75%-al csökkennek.

- Menetzaj:
A Secur Pneus gázban a hang máshogy terjed mint a levegõben, ezért a menetzaj biztonsági gáztöltésnél kisebb, mint a hagyományos levegõs megoldásnál.