Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Év:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

Még mindig nem késõ téli gumiabroncsot szereltetni az autóra - mondta az InfoRádiónak az Allianz Hungária Vezetéstechnikai Tanpálya vezetõ instruktora. Pesoldt Ferenc arról is beszélt, hogyan készítsük fel autónkat és magunkat a téli közlekedésre.

Jelenleg az ország nagy részén 7 fok alatti a hõmérséklet, ezért mára valamennyi autón téli guminak kellene lennie. Pesoldt Ferenc vezetéstechnikai instruktor szerint, ha télen nem szandálban járunk, hanem csizmát húzunk, az autónkon is ki kell cserélni a gumiabroncsokat.

Egy téli abroncs 3-4 szezonon át használható.

 A szakember szerint nagyon veszélyes lehet az, ha valaki úgy spórol, hogy csak egy tengelyre rak téli gumit, de ha valakinek nincs más választása, akkor mindenképpen a hátsó gumikat cserélje le. Ami még nagyon fontos télen: látni és látszani!
 
 A világítással nem szabad spórolni, azaz érdemes nappal lakott területen belül is felkapcsolni a lámpákat, annak ellenére, hogy a KRESZ ezt nem írja elõ. A lámpákat rendszeresen le kell takarítani, és a szélvédõket is teljes felületen kell megtisztítani a hótól vagy a zúzmarától indulás elõtt. Ha hosszabb útra indulunk, érdemes jól felöltözni, hiszen elõfordulhat, hogy elakadunk, és hosszasan kell az autóban idõznünk.
 
 Ajánlott mindig teli tankkal útnak indulni, hiszen kényszerülhetünk arra, hogy egyhelyben állva a motorral fûtjük az autónkat. Jó, ha van az autóban indítókábel és vontatókötél. Gondosan meg kell választanunk a sebességet, hiszen télen sokkal hosszabb a féktáv. Ezért figyelnünk kell a három-négy autóval elõttünk haladókra is, hiszen ha kigyullad a féklámpájuk, nekünk azonnal le kell vennünk a lábunkat a gázról.