Nyári gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

winter-road-lk5Évről-évre akadnak, akik megkérdőjelezik a téligumi szükségességét, és úgy gondolják, hogy bátran nekifutnak a hideg évszaknak a nyári gumiabroncsukkal. Ők nem csupán a saját épségüket veszélyeztetik, hanem minden más közlekedőét, aki kapcsolatba kerülhet velük. A téligumi ugyanis, nem csupán egy üzleti fogás, hanem egyszerű szükségesség. A nyári gumi anyagösszetétele nem felel meg a hideg téli időszak követelményeinek. Miután 7 fok alá süllyed, a kinti hőmérséklet a nyári gumiabroncs nem fogja tudni ellátni a feladatát rendesen. Mint már írtuk többször, a nyári és a téli gumiabroncsok eltérő anyagösszetétellel rendelkeznek.

 Ennek a miértjéről nem tudunk bővebben, és nem is áll szándékunkban nyilatkozni. Nem tudjuk, hogy a gumigyárak képesek lennének-e olyan abroncsokat készíteni, amelyek tökéletesen bírják a nyári kánikulát és a téli fagyokat, (igen, tudjuk, hogy létezik négy évszakos gumi) az viszont tény, hogy jelenleg a nyári és téli évszakra készült abroncsok összetétele jelentős eltéréseket mutat, amely leginkább az adott hőmérsékleten való viselkedésbeli különbségekben mérhető.

 

Az igazságot azok a tesztek árulták el azonban, amelyet téli körülmények között végeztek el, téli és nyári gumiabroncsokon egyaránt!

Az ilyen tesztek szinte kivétel nélkül azt mutatták, hogy amíg száraz úton kellett csupán bizonyítani a nyári gumiknak, azok jórészt fel tudták venni a versenyt a téli gumikkal, akkor is, ha nagy hidegben kellett bizonyítani. A valódi problémát az jelenti, ha nedvesség kerül az útra, olyankor ugyanis a nyári gumi viselkedése drasztikusan megváltozik, bizonytalanná, fékezhetetlenné, életveszélyessé is válhat. Olyan telet pedig még nem látott a világ ahol ne esett volna hó, ne lett volna víz, jég, eső az utakon, így nyugodtan kijelenthető, hogy a nyári gumi, nyárra, a téli pedig télre való.

Vitatkozni lehet a fentiekkel, csak nem érdemes. Inkább költsön az ember egy garnitúra téli gumira, akkor is ha az aktuális gazdasági helyzet nem igazán kedvez a nagy bevásárlásoknak, mintsem hogy totálkárossá törjön a kocsi, vagy bármilyen baleset is történhessen a könnyelműség miatt.

Járványügyi helyzet miatti tájékoztató!

Webáruházunk, és gumiszervizünk zavartalanul üzemel! A rendelések átvétele kiszállítással, illetve személyesen is lehetséges!

A termékek személyes átvétele a telephelyünkön, 15 óráig lehetséges

15 óra után csak a gumiszervizünk üzemel, nem adunk ki terméket elvitelre!

A gumiszervizünk nyitva 8-18 óráig.

Gumiszerelési tájékozatás:

  • A szerviz területén csak a beállóra való beállás illetve a fizetés ideje alatt tartózkodhat!
  • Kérjük minden alkalmazottunktól tartson legalább másfél méter távolságot, mindannyiunk egészsége érdekében!
  • Ha köhög, lázas, beteg, kérjük maradjon otthon!
  • A láthatóan beteg ügyfél kiszolgálását, fertőzés megelőzési okokból megtagadhatjuk!