Nyári gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

M304944Nyáron sem öröm, ha ott ragad az autós valahol az úton, de télen kifejezetten kellemetlen, sőt veszélyes is lehet, ezért figyeljünk oda, és ne induljunk el a szükséges téli útravalók nélkül.

 

Kezdjük a leglényegesebbel. Téli gumi nélkül ne induljunk el, külföldön, sok helyen komoly bírságot jelent a hiánya.

 

Sok országban kötelező, de mindenhol ajánlott, hogy legyen nálunk egy láthatósági mellény, így a sötétben sem maradunk láthatatlanok.

 

Egyik legfontosabb dolog a jégmentesítés, így legyen mindig a felszerelés között műanyag jégkaparó, kefe, és seprű, esetleg jégoldó spray.

 

Egy kisebb ásó, és egy ócska, kidobott szőnyegdarab nagyon jó szolgálatot tehet, ha a kerekeket kell kiszabadítani a hóból, vagy egy lefagyott kocsibejáróról szeretnénk elmozdulni.

 

Legyen a tankban elég üzemanyag, hiszen ha elakadunk, akkor akár életbevágóan fontos lehet, hogy órákon keresztül tudjunk fűteni.

 

Ellenőrizzük az akkumulátor állapotát, és ne felejtsük el, hogy télen könnyebben beadják a kulcsot.

 

Legyen nálunk elemlámpa, de ne a régi elavult lámpát, hanem modern, kis fogyasztású energiatakarékos LED lámpát vigyünk magunkkal, ami biztos, hogy sokáig nem hagy cserben, és nagyon erős fényt biztosít akár napokon keresztül is.

 

Ne csupán az autóra, de magunkra is gondoljunk. Takaró, hálózsák nélkül el se induljunk. Legyen nálunk ivóvíz és egy termosz tea is nagyon jó szolgálatot tehet, hiszen segít melegen tartani.

 

Vontatókötél, bikakábel biztosan elfér a csomagtartóban, ne csak télen hordjuk, legyen fix helye a kocsiban.

 

Öltözzünk rétegesen, és ahogy melegszik a hőmérséklet a kocsiban, úgy vessünk le egy-egy réteg ruhát magunkról. 

 

Legyen nálunk mobiltelefon, és ha van, akkor hozzá autós töltő is.