Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

Használt téli gumit, vagy új téli gumit lenne okosabb vásárolni? Sokan felteszik maguknak a kérdést, és a válasz nem is olyan egyszerű.

Érdemes, kicsit jobban körbejárni a téli gumi kérdését, hiszen mindenképpen kénytelen az ember a zsebébe nyúlni, ha télen is közlekedni szeretne, és nem életveszélyben.

Mondhatnánk, hogy a legolcsóbb megoldás, ha az ember vesz egy busz, vagy BKV bérletet, lakhelytől függően, de ha az árakat nézzük, ez sem biztos. Ha az ősztől tavaszig tartó időszakban minden hónapban elkölt az embert nagyjából tízezer forintot bérletre, akkor máris kevésbé tűnik luxusmegoldásnak a téli gumi.

hasznalt teligumik

Tehát, akkor új téligumi, vagy használt téligumi legyen?

Mindenképpen több tényezők is figyelembe kell venni, ha okos döntést szeretnénk hozni. Évek óta erősödő tendencia, hogy az emberek szívesen fordulnak a legolcsóbb, tehát a használt gumiabroncsok vásárlásának irányába. Az emberek jelentős részének minden, ma megspórolt ezres fontos, akkor is, ha később duplán meg kell fizetni az árát.

A használt gumiabroncsok előnyeit elég röviden össze lehet foglalni. Általában ez a legolcsóbb megoldás. Sokszor márkás, prémium abroncsokat is ki lehet fogni néhány ezresért, és ha az ember keveset autózik, még sokáig kiszolgálhatja.

Ezzel nagyjából ki is fújt a használt gumiabroncsok előnyeinek listája. Aki nem sokat autózik, és nem baj, ha a téligumi futófelülete nem fog hosszú éveken át használható maradni, annak megéri, és valóban lehet, hogy a legjobb választás, ha használt téligumit vásárol.

Azonban hátrányai is lehetnek a használt téligumiknak. Sok gumi estén gondot jelenthet, ha nem nézzük meg a gumi gyártási idejét. A gond nem akkora, mint amit a sajtó szándékosan próbál velünk elhitetni, tehát ne a tavalyi, vagy néhány éves gumiabroncsoktól ijedjünk meg, azt jegyezzük meg, hogy a gumi elvárható maximum élettartalma 7 év körül van. E fölött már általában romlanak a gumiabroncsok menettulajdonságai akkor, ha a futófelület teljesen ép. Egyszerűen elöregszik az anyag.

De mit tegyen, akit ezzel elriasztottunk a használt gumiabroncsok vásárlásától? A következő cikkben nekik is tanácsot adunk.

használt gumiabroncsok

Decemberi ünnepi nyitva tartásunk:

December 23. hétfő NYITVA 8-17 óráig
December 30. hétfő NYITVA 8-17 óráig

December 31. - Január 01. ZÁRVA

2020. január 2.-tól Nyitva:

Hétfő: 8-17 óráig
Kedd: 8-17 óráig
Szerda: 8-17 óráig
Csütörtök: 10-20 óráig
Péntek: 8-17 óráig

Taylor Kft