Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Év:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

Téli gumi - toplista

Goodyear-Dunlop dominancia az európai téligumi-teszteken. A Goodyear és a Dunlop összesen kilenc eaglef1-testwinner_tcm184-19095.jpgfüggetlen európai téligumi-teszten ért el kiemelkedõ eredményt, így a két abroncsmárka minden bizonnyal a vásárlók elsõ számú választása lesz a téli szezon kezdetén.

A független cégek által végzett tesztek eredményei általában fontos szerepet játszanak az autótulajdonosok téligumi-választásában. Európában a téli abroncsok a teljes piac 30%-át teszik ki. Néhány országban, mint például Ausztriában, Svédországban, Finnországban és a balti államokban a téli gumik használatát törvény írja elõ, de máshol is kötelezõ lehet a téli abroncs, ha az útviszonyok azt indokolják.

Németországban a vezetõ autóklub, az ADAC, az elismert autós újság, az AutoBild, az Auto Motor und Sport, valamint a Stiftung Warentest egyhangúan dicsérte a Goodyear Eagle Ultra Grip 7+, a Dunlop SP Winter Response és a Dunlop SP Winter Sport 3D abroncsokat.

A Goodyear európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régiójának elnöke, Arthur de Bok elmondta: „A teszteredmények nagyon ígéretesek. Úgy gondolom, még a mostani gazdasági helyzetben is jellemzõ lesz az, hogy az autósok elolvassák ezeket a teszteket és ez alapján döntenek, amikor autójukat téli gumival szerelik fel.”

Az elismerések:

A Goodyear Ultra Grip 7+ az ADAC tesztjeinek gyõztese

Az ADAC húszféle téli gumit próbált ki különbözõ téli útviszonyok között. A Goodyear Ultra Grip 7+ goodyear_ultra_grip7.jpg(abroncsméret: 195 65R15T) az elsõ helyen végzett, „kiemelten ajánlott” minõsítéssel. Ugyanezen a teszten a Dunlop SP Winter Response abroncs is „kiemelten ajánlott” minõsítést kapott.

Egy másik ADAC-teszten 17 téli és 2 négy évszakos gumit is teszteltek nedves, jeges és száraz úton. A Goodyear Ultra Grip 7+ ezúttal is „kiemelten ajánlott” lett, csakúgy, mint a Dunlop Winter Sport 3D. A tesztelõk mindkét abroncs esetében kiemelték a „kiegyensúlyozott futást” és a „jó kopásállóságot”.

Az AutoBild szerint „példás” a Goodyear és a Dunlop

Az AutoBild magazin tesztjén téli és négy évszakos gumik is szerepeltek. A téli gumik között a Dunlop SP Winter Sport 3D teljesített a legjobban, „példás” minõsítést érdemelve ki. A Goodyear UltraGrip Performance 2 szintén „példás” minõsítéssel zárta a tesztet. A négy évszakos gumik mezõnyében a Goodyear Vector 4Season lett a gyõztes, hét másik gumiabroncs-típust utasítva maga mögé.

Elsõ hely az Auto Motor und Sporttól és a Stiftung Warentesttõl

Az Auto Motor und Sport gumitesztelõi tízféle abroncs közül a Dunlop SP Winter Sport 3D-t találták a legjobbnak, és „kiemelten ajánlottnak” minõsítették. A magazin külön kihangsúlyozta, hogy az abroncs kiváló vezetési élményt nyújt, igen jó a tapadása, kezelhetõsége, és havas útfelületen rövid a féktávja.

A Stiftung Warentest az ADAC és más nagy tekintélyû autóklubok összesített tesztjének eredményét közölte. A nyertes ezúttal is a Goodyear Ultra Grip 7+ lett, míg a Goodyear Vector 4 Seasont a legjobb négy évszakos guminak választották.

***

A Goodyear-ról

A Goodyear a világ egyik legnagyobb abroncsgyártó vállalata. Az akroni (Ohio állam, USA) központból irányított vállalat abroncsokat, ipari gumitermékeket és vegyi anyagokat gyárt 26 országban található több mint hatvan gyárában. A cég a világ legtöbb országában jelen van termékeivel. Alkalmazottainak száma meghaladja a 70 000-et.

A Goodyear újításai számos esetben autóipari szabványokká váltak az elmúlt több mint 100 évben. A Goodyear volt az úttörõje az olyan innovatív biztonsági technológiáknak, mint a RunOnFlat, mely defekt után is lehetõvé dunlop_teliteszt.jpgteszi a biztonságos továbbhaladást.

A Goodyear piacvezetõ gyártója a RunOnFlat abroncsoknak, melyeket számos autóra szerelnek gyárilag a BMW-tõl kezdve a díjnyertes Minin és a Mercedes-Benz nagy teljesítményû autóin át, az Opel és számos egyéb gyártó modelljéig. A cég mérnökei több autógyártóval együtt jelenleg is 150 RunOnFlat projekten dolgoznak, így a választék várhatóan tovább bõvül. 2006-ban a Goodyear több mint 2 millió RunOnFlat abroncsot adott el.

A családi és sportkocsikra tervezett abroncsokon kívül a Goodyear széles választékban kínál téli és terepjáró abroncsokat is, utóbbit a patinás Wrangler márkanév alatt.

Forrás: www.goodyear.hu

idopontfoglalas

Webáruházaink

Motorgumi áruházunk is érdekelheti!

motorgumi banner kicsiAlufelni webáruházunk

alufelni banner kicsi

 

Nyitva tartás

Taylor Gumi-, és Klímaszervíz Kft

1194 Budapest Méta u. 13.

Tel: 061-280 6567

E-mail: info@taylorgumi.hu

Nyitva tartás:

H: 8-17h 

K: 8-17h

SZ: 8-17h

CS: 8-17h

P: 8-17h

SZ:Zárva

V: Zárva