Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Év:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

Téli gumi - toplista

  • pr35-ts830.jpgAz ADAC, a Stiftung Warentest, az ÖAMTC, a TCS, és az auto motor und sport (ams) által publikált legfrissebb téli abroncstesztek már ismertek
  • A Continental közép- és kompaktkategóriás személyabroncsai rendkívül egyenletes teljesítményt garantálnak
  • Az Uniroyal és a Semperit téli abroncsai szintén remek helyezéseket értek el
  • A szakértõk ismételten felhívták a figyelmet a meglepõen olcsó abroncsok biztonsági kockázataira

A Continental téli abroncsai idén is a legmagasabb minõsítéseket szerezték meg a német nyelvterületeken mûködõ autóklubok és a vezetõ kereskedelmi magazinok szakértõi által lefolytatott teszteken. Az ADAC (Német Autóklub), a Stiftung Warentest fogyasztóvédelmi intézet, az ÖAMTC (Osztrák Autó, Motor és Turisztikai Klub), valamint a TCS(Svájci Autóklub) egybehangzó véleménye alapján a középkategóriás autókra szánt ContiWinterContact™ TS 830 a 205/55 R 16 H méretkategóriában a legjobb abroncs. A ContiWinterContact™ TS 830 ugyanebben a méretben szintén teszt gyõztes lett az auto motor und sport (ams) magazin által lefolytatott megmérettetésen, és kizárólag ez az abroncs érdemelte ki a szakértõ magazintól a "Különösen ajánlott" minõsítést. Ugyanakkor az ADAC, az ÖAMTC és a TCS a ContiWinterContact™ TS 800 abroncsnak is az elérhetõ legmagasabb "Különösen ajánlott" minõsítést adta a 185/60 R 14 T méretben, a Stiftung Warentest szervezetnél viszont ez az abroncs már a kompakt kategória teszt gyõztese lett.

A szakértõk minõsítésénél nem csak a pontszámokat érdemes megvizsgálni. Szintén figyelemreméltó az a vélemény, melyet az abroncsok legkiemelkedõbb tulajdonságai kapcsán fogalmaztak meg: "Rendkívül kiegyensúlyozott teljesítmény; kiváló minden olyan tulajdonsága, amely a biztonságos közlekedést leginkább garantálja." Mindezeken felül az ADAC, az ÖAMTC és aTCS a mért kimagasló eredmények alapján a ContiWinterContact™ TS 830 abroncsot a "Legjobb teljesítmény havas útfelületen" címmel is kitüntették.

A Continental által gyártott másik két márka téli abroncsai – az Uniroyal esetében az MS plus 66 és az MS plus 6, a Semperit márkánál a Speed-Grip és a Master-Grip – szintén remek eredményekkel büszkélkedhetnek. Az esõabroncsok téli specialistájának számító Uniroyal és az alpesi virtuóz Semperit "Ajánlott" minõsítéseket kaptak az ADAC, az ÖAMTC és a TCSautókluboktól. A Stiftung Warentest fogyasztóvédelmi szervezet is az elérhetõ második legmagasabb minõsítéssel jutalmazta mindkét márka teljesítményét. Ugyancsak kiemelendõ, hogy a középkategóriás Semperit Speed-Grip az auto motor und sport (ams) kereskedelmi magazin szakértõi által lefolytatott teszten számos prémium kategóriás márkával megegyezõ "Ajánlott" minõsítést ért el.

Az olcsó téli ázsiai import abroncsokkal kapcsolatos álláspont megint teljesen egyértelmû volt. A szakértõk ismételten nyomatékosan felhívták a figyelmet arra a szinte sokkoló tényre, hogy ezeknek az abroncsoknak elképesztõen gyenge a teljesítményük vizes útfelületen, sõt nagyon gyakran még a száraz útfelületen is, így rendkívül veszélyes a használatuk. Ez a teljesítmény a minõsítéseken is meglátszik: minden esetben a sor legvégén végeztek, többnyire "Nem ajánlott" minõsítéssel. Véleményük szerint a fogyasztóknak nem szabadna a rendkívül alacsony árak és a nemritkán megtévesztõ módon feltüntetett kedvezõ ökológiai tulajdonságok csapdájába esni, ugyanis ezek az abroncsok bizonyítottan óriási biztonsági kockázatot jelentenek használójukra nézve.

idopontfoglalas

Webáruházaink

Motorgumi áruházunk is érdekelheti!

motorgumi banner kicsiAlufelni webáruházunk

alufelni banner kicsi

 

Nyitva tartás

Taylor Gumi-, és Klímaszervíz Kft

1194 Budapest Méta u. 13.

Tel: 061-280 6567

E-mail: info@taylorgumi.hu

Nyitva tartás:

H: 8-17h 

K: 8-17h

SZ: 8-17h

CS: 8-17h

P: 8-17h

SZ:Zárva

V: Zárva