Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Év:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

Nyári gumi - toplista

adac2018 12Amikor gumiabroncsok veszünk, nem egy évre tervezünk vele. Általában abban bízunk, hogy új gumi vásárlásával jó néhány évre megoldottuk gondokat, és egy darabig nem gumivételre kell a spórolt pénzünket költeni. Na de mennyi az annyi?

Nem mindegy, hogy mennyit megy az ember egy évben. Van aki 2-3000 km-nél nem autózik többet egy évben, olyan is aki évi 30-40 ezret megy, mert ez a munkája. Jó esetben téli és nyári garnitúrával kell számolni, tehát csak az évi futás fele jut egy-egy garnitúrára. A különbségek nagyok lehetnek abroncs és abroncs között. Amikor a gumi árát nézzük, arra is gondoljunk, hogy nem mindegy, mennyit fog bírni az abroncs.

Az olcsó néha többe kerül, és általában nem csupán a menetteljesítményben fog megmutatkozni a különbség, hanem több más téren is, mint pl. a fékút, a menetzaj, vagy az általános úttartás. Az idén tavasszal készített ADAC teszt szerint van olyan abroncs ami közel kétszer annyi ideig fog bennünket szolgálni mint a másik.

A tesztgyőztes Michelin Primacy 3 több mint 45 ezer km-re lett hitelesítve, ezzel szemben egyik ellenfele, az Infinity Ecosis alig 25 ezret futott mielőtt ment a szemétbe.

Így tekintsünk az abroncsok árára, amikor döntenünk kell, hogy milyen szempontok szerint választunk gumiabroncsot.