Téli gumi áruház és gumiszerviz: 1194 Bp. Méta u. 13

Hívjon minket:  Tel: 061-280 6567

 
Márka:
Év:
Típus:
Model:
Méret:
Évszak:
Kategória
Gyártó
 Szélesség
 Oldalfal
 Átmérő
 Jármű kategória
Defekttűrő
Töröl

alufelni banner

motorgumi banner

Téli gumi - toplista

Dunlopdunlop_logo.gif

A Dunlop a világ egyik vezetõ gyártója, fejlesztõje és értékesítõje a motorkerékpár, személyautó, és teherabroncsoknak.

Egyszerû ötletek változtatják meg a világot. 1888-ban mindössze kisfia triciklijét szerette volna kényelmesebbé tenni az az állatorvos, akinek nevét ma is viseli a világ egyik vezetõ gumiabroncsgyártója.

John Boyd Dunlop a tricikli tömör gumi kerekeit locsolótömlõbõl kialakított kezdetleges gumiabroncsokra cserélte, nem is sejtve, hogy ezzel innovatív ötletek, világrekordok, autó- és motorverseny-gyõzelmek hosszú sorát nyitja meg.

A Dunlop kitûnõ hírnévnek örvend a nagy teljesítményû autók és a morotkerékpár tulajdonosok körében. Kiterjedt verseny tapasztalatainak és meggyõzõ sikereinek köszönhetõen számos innovatív abroncsot mutatott be az évek során. Mindig a vezetés élményének a maximalizálása volt a célja, így a Dunlop minden motorkerékpár és autó vezetõjének a legújabb technológiájú abroncsot tud kínálni. A Dunlop Touch Technology a cég termékfejlesztési filozófiájának kifejezõdése. A Dunlop abroncsok segítenek a söfõrnek az út teljesebb érzékelésében, így a vezetõ jobban uralja jármûvét és jobban átéli a vezetés örömét.

A Dunlop a világ egyiki legjelentõsebb nagy teljesítményû (HP és UHP) abroncs gyártója, termékeit szinte az összes híres autógyár kínálja gyári elsõszerelésként: Alfa Romeo, Audi, AMG, Aston Martin, BMW, Honda, Jaguar, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel/Vauxhall, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Seat, Skoda, Toyota és Volkswagen. A Dunlop motorkerékpár abroncsok is szerepelnek a legelismertebb gyártók gyári elsõszereléseként : Aprilia, Benelli, BMW, Buell, Derbi, Ducati, Harley Davidson, Honda, HRD, Husaberg, Husqvarna, Kawasaki, KTM, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Suzuki, Vertemati, Yamaha.

A Dunlop több mint 130 fajta teherabroncsot kínál nehéz teherautók, buszok és egyéb tehergépjármûvek számára. Dunlop versenygumikSzámos ismert tehergépjármû gyártó Dunlop abroncsokkal kínálja jármûveit mint pl.: Volvo, Renault, Scania, DAF, MAN, Daimler Chrysler és Iveco. A TruckForce szerviz hálózat, a ServiceLine 24h gyorssegély és a FleetOnline Solutions Internet management rendszer segítségével a Dunlop komplett csomagot kínál a teherautó flották számára.

A Dunlop története jelentõs találmányokban gazdag, melyek mindegyike a vezetés élményének javítására irányult. Az aquaplaning (vízen csúszás) jelenségének felfedezése, a defekttûrõ gumiabroncs feltalálása, a sportosságot, biztonságot és alacsony zajszintet egyszerre biztosító 3S-technológia emelkedik ki leginkább ebbõl a több mint egy évszázados szériából, de a Dunlop ezeken túl is számos sikert tud felmutatni az elmúlt 120 év eredményei közül:

• 1902 – a Párizs – Bécs futam megnyerésével a Dunlop ráérez az autóversenyzés ízére
Az 1902-es versenygyõzelem bevezette a Dunlopot az autóversenyzés gyõztesei közé. Az 1920-as években a Dunlop már 300 km/órát meghaladó sebességre is gyártott gumiabroncsokat.
• 1923 – a Dunlop elsõ Grand Prix gyõzelme
• 1924 – a Dunlop elsõ gyõzelme Le Mans-ban a Bentley-vel.
Ez a két név uralta az évtized sportéletét: 1927 és 1930 között mind a 4 évben megnyerték a le mans-i versenyt.
• 1927 – a Dunlop elsõ szárazföldi sebességrekordja
1927-ben Henry Segrave a Dunlop gumiabroncsai segítségével 372 km/órás szárazföldi sebességrekordot állított fel.
• 1935 – újabb sebességrekord
Sir Malcolm Campbell és a „Bluebird” 1935-ben újabb rekordot állított fel Dunlop gumiabroncsoknak köszönhetõen.
• 1938 – a Railton Mobil Special és a Dunlop gumiabroncsok
A Reid Railton által tervezett Railton Mobil Special Dunlop gumikon megdöntötte a szárazföldi sebességrekordot.
• 1947 – a Dunlop abroncsai elsõként 600 km/h felett.
Ezúttal John Cobb írt történelmet a Railton Mobil Special-lel, amikor a világon elõször átlépte az óránkénti 500 mérföldes sebességet. A 634 km/órás rekord 25 évig megdöntetlen maradt.
• 1950-es évek – a Dunlop 66 Forma-1 futamgyõzelme
Az autóversenyzés aranykorában a Dunlop nyolc világbajnokot segített összesen 66 futamgyõzelemhez.
• 1964 – a Dunlop találmánya védelmet nyújt az aquaplaning ellen
Tom French, a Dunlop technikusa áttörést jelentõ szabadalmat jegyeztetett be. Az SP 41 jelzésû radiál abroncs mintázatában apró vájatok voltak, amelyek „felszívták”, majd késõbb kicsapták a vizet az útról, ezáltal csökkentve az aquaplaning, azaz a vízen csúszás veszélyét.
• 1972 – a Dunlop kifejleszti az elsõ 60-as sorozatú acélöves abroncsot
• 1973 – a világ elsõ defekttûrõ gumiabroncsa
A Dunlop megalkotja a Denovo abroncsot, mely a világon elsõként defekt esetén is biztonságos vezetést tesz lehetõvé.
• 1994 – a Dunlop ultrakönnyû öves szerkezetû abroncsa
A Dunlop újabb fejlesztése mintegy 12 kilóval csökkentette az autók tömegét. Ugyanebben az évben jelent meg a pótkereket kiváltó IMS rendszer (Instant Mobility System), mely defekt esetén speciális tömítõanyaggal zárja el a keletkezõ rést.
• 2002 – a Dunlop századszor nyeri meg sorozatban a Moto GP-t a 250 köbcentis kategóriában
Az eddig megrendezett 2321 GP futam több, mint felét és 105 világbajnoki címet nyertek a versenyzõk Dunlop gumikkal.
• 2008: Le Mans – 85 év Dunlop fölény
A le mans-i, a világ legrégebbi, legnehezebb és leghosszabb futama. A 24 órás versenyek történetében 71 alkalomból 34-szer a gyõztes Dunlop gumiabroncsokon futott – ezzel a Dunlop a legsikeresebb abroncsgyártó a le mans-i versenyben.

 

Dunlop gumiabroncsok1984-ban került sor a Dunlop európai és egyesült államokbeli mûködésének összevonására a japán céggel, a Sumitomo csoport égisze alatt. 1999-ben a Sumitomo és a Goodyear Tire & Rubber Company létrehozott egy globális szövetséget, és így a világ legnagyobb abroncs gyártójává vált. A Dunlop Európában a vegyes vállalat részeként dolgozik hat másik vállalattal együtt, a Goodyear Dunlop Tires B.V. felügyelete alatt.

Technikusaink és mérnökeink, Európában, USA-ban és Japánban közös erõfeszítéssel törekszenek arra, hogy a három kontinensen található gyárak minél nagyobb teljesítményû abroncsokat gyárthassanak. A Dunlop márka ereje a folyamatos fejlesztésben rejlik, melynek végsõ célja egy teljesebb vezetési élmény elérése, minden sofõr számára
Motorsport, K+F, Innováció, Teszteredmények, OE, tuning, 4x4, és UHP.

A Dunlop története gazdag a minden sofõr számára fontos felfedezésekben: Ha csak az aquaplaning felfedezésére, a defekttûrõ abroncsokra, vagy a 3S-technológuára gondolunk a Dunlop büszke arra, hogy az elmúlt 100 évben sok újítással járult hozzá a mindennapi közlekedés jobbá, biztonságosabbá és élvezhetõbbé tételéhez.


Híreinkből

ADAC nyári gumi teszt 2021

ADAC 2021 nyárigumi teszt Ha nyár, akkor nyári gumi. Ha nyári gumi, akkor ADAC nyárigumi teszt. Ahogy elnézzük az időjárást, elmondhatjuk, hogy az ADAC nyárigumi tesztjére legalább akkora mértékkel számíthatunk, mint...

Michelin Pilot Sport 4 - ha tényleg a l…

Mivel naponta tucatnyi, a gumiabroncs választás terén tanácsra szoruló vásárló kéri tőlünk, hogy ajánljunk számára gumit, elindítunk egy sorozatot, ahol néhány mondat erejéig az általunk ajánlott, vagy éppen nem ajánlott...

Hihetetlen dolog derült ki a gumik éle…

Sokan nem gondolták volna, de most kiderült. Vége a megtévesztésnek, lerántjuk a leplet a félrevezetésről, és a hamis információkról! Manapság a tudatos vásárló számára a gumi márkája, mintázata, és ára...

Tudtad, hogy a Lego a világ legnagyobb …

1962-ben, vagyis nem olyan rég szállt be a Lego a gumiabroncs gyártásba, azóta viszont a világ legnagyobb abroncsgyártójává nőtte ki magát! 1962 áprilisában jelent meg az első olyan 400 darabos Lego...

idopontfoglalas

Webáruházaink

Motorgumi áruházunk is érdekelheti!

motorgumi banner kicsiAlufelni webáruházunk

alufelni banner kicsi

 

Nyitva tartás

Taylor Gumi-, és Klímaszervíz Kft

1194 Budapest Méta u. 13.

Tel: 061-280 6567

E-mail: info@taylorgumi.hu

Nyitva tartás:

H: 8-17h 

K: 8-17h

SZ: 8-17h

CS: 8-17h

P: 8-17h

SZ:Zárva

V: Zárva